tisdag 9 februari 2016

Pasta pancetta

Pasta i alla former brukar gå hem. Här serverades en god mustig och syrlig pastasås med härligt rökig pancetta och massor med parmesan!
 
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ grönsaksbuljongstäring
  • 1 msk honung
  • 200 g Pancetta (eller bacon)
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning
  • hackad persilja
Gör så här
  • Strimla pancetta
  • Knaperstek pancettan i en panna (lägg åt sidan på hushållspapper att rinna av)
  • Finhacka lök och vitlök
  • Hetta upp olja i en kastrull
  • Fräs lök och vitlök
  • Tillsätt tomater, vatten, vinäger och buljongtäring
  • Krydda med oregano
  • Koka upp och låt småkoka ca 15 minuter
  • Smaka av såsen med salt peppar och honung
  • Strö över pancettan och hackad persilja


Servera tillsammans med nykokt pasta och finriven parmesan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar