- 1 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 pkt krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- ½ grönsaksbuljongstäring
- 1 msk honung
- 200 g Pancetta (eller bacon)
- 1 tsk oregano
- salt och peppar
- olivolja till stekning
- hackad persilja
- Strimla pancetta
- Knaperstek pancettan i en panna (lägg åt sidan på hushållspapper att rinna av)
- Finhacka lök och vitlök
- Hetta upp olja i en kastrull
- Fräs lök och vitlök
- Tillsätt tomater, vatten, vinäger och buljongtäring
- Krydda med oregano
- Koka upp och låt småkoka ca 15 minuter
- Smaka av såsen med salt peppar och honung
- Strö över pancettan och hackad persilja
Servera tillsammans med nykokt pasta och finriven parmesan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar