lördag 7 februari 2015

Vegobullar

Veckans vegetariska för några veckor sedan... Mycket goda och trevliga, påminner lite om falafel.
Dessutom fina att se på!

Har kommit in i ett receptstim där spiskummin återkommer ständigt... denna goda krydda!


  • 2 Potatisar av mjölig sort (ca 200 g)
  • 400 g kokta kikärtor (1 burk)
  • 1 ägg
  • ½ Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 Morot 
  • ½ tsk Spiskummin
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 msk Potatismjöl
  • ½ kruka finhackad persilja
  • 2 dl Ströbröd
  • ½ dl Olja

Gör så här

  • Skala och skär potatisen i små bitar
  • Koka potatisen i saltat vatten 10-15 minuter
  • Häll av potatisen
  • Skölj kikärtorna väl, låt dem rinna av.
  • Mixa kikärtorna (med en stavmixer eller matberedare) och ägget till en grov purè
  • Mosa den kokta potatisen
  • Blanda potatisen med kikärtspurén
  • Finhacka löken
  • Riv moroten fint
  • Blanda i löken, morot och potatismjöl i smeten
  • Pressa i vitlöksklyftorna
  • Krydda med salt, peppar, persilja och spiskummin
  • Häll ut ströbröd på en tallrik
  • Rulla smeten till bollar
  • Rulla bollarna i ströbrödet
  • Hetta upp olja i en stekpanna
  • Stek bullarna runtom i oljan tills de är gyllenbruna, ca 10 minuter


Serverades tillsammans med ris, en sallad bestående av paprika och fetaost och en vitlöksyoghurt med persilja


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar