En långpanna på en halv jäst, det blir nog nygräddat nästa helg också ;-)
Dessutom en enkel deg att röra ihop, inget knådande och arbetande, bara röra ihop till en klibbig smet och breda ut... Och simsalabim så gör kylan och tiden resten...
| Dela jästen på diagonalen så blir det verkligen hälften |
- ½ pkt Jäst (25 g)
- 7½ dl kallt Vatten
- 3 tsk Salt
- ½ dl Linfrö
- 2 msk Olivolja
- 1 dl Havregryn
- 6 dl Rågsikt
- 8 dl Vetemjöl special
- 1½ dl Solrosfrön
Gör så här
![]() |
| Nybakat är godast! |
- Smula ner jästen i en bunke
- Häll vatten och rör tills jästen lösts upp
- Tillsätt alla ingredienser utom solrosfrön
- Blanda ihop allt till en kladdig deg
- Häll degen i en bakplåtsklädd långpanna
- Bred ut degen jämnt i pannan
- Strö över solrosfröna
- Ställ långpannan kylskåpskallt över natten
- På morgonen:
- Starta ugnen på 200°
- Skåra brödet i ett rutmönster så det blir 20 bitar (detta för att kunna bryta brödet när det är gräddat)
- Ställ in brödet i mitten av ugnen
- Grädda ca 25 minuter
- Tag ut och låt svalna något innan servering
- Bryt eller skär brödet i bitar
Ät och njut :-) Smält-smör-macka, det godaste som finns :-D

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar