torsdag 2 januari 2014

Fröigt knäckebröd

Såg receptet, fick ett infall och ett, tu tre så hade jag en plåt med knäckebröd i ugnen som skulle få vara med på julbordet... Så himla enkelt och gudomligt gott!!! 
Hade lite olika infallsvinklar på vad jag skulle kalla det hela ;-) men det får helt enkelt bli Frö-knäcke :-)

och ett, tu, tre så var det nästan slut så jag fick baka en ny omgång dan före dopparedan.

Nu finns det i alla fall lite kvar och det kommer bli perfekta små munsbitar att knapra på imorgon nyårsafton, som för-förrätt eller som ett tilltugg till drinken.
Goda, enkla och riktigt snygga!! Kan det bli bättre? ;-)


  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 dl Sesamfrö
  • ½ dl Linfrö
  • 2 dl Majsmjöl (eller bovetemjöl eller dinkelmjöl går lika bra)
  • 2 tsk Flingsalt
  • 2 dl Kokande vatten
  • 1 msk Brödkryddor (anis och fänkål)

Gör så här

  • Starta ugnen på 150°
  • Koka upp vattnet
  • Rör ihop alla torra ingredienser
  • Häll sist över det varma vattnet
  • Rör ihop till en "smet"
  • Bred ut smeten så tunt som möjligt på en bakplåtsklädd plåt
  • Strö på lite mer flingsalt
  • Grädda i ugnen ca 55 minuter
  • Höj eventuellt värmen till 200° sista minuterna för att brödet ska få lite färg
  • Tag ut ur ugnen, låt svalna på plåten
  • Bryt brödet i bitar

En hög exceptionellt gott knäcke :-)

Varför inte slå in några bitar i lite cellofan och knyta ett vackert band, eller lägga ner ett gäng i en snygg burk. Garanterar att det gör succé som gå-bort-present istället för en blomma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar