måndag 1 april 2013

Maräng Pavlova med lemoncurd

Det jag blev mest nöjd med under påskhelgens delikatesser är utan tvekan långfredagens dessert!
En klassisk Pavlova med lemoncurd, grädde och frukt!!
Sjukt god och inte alltför komplicerad att göra!

  • 4 Äggvitor
  • 2 dl Strösocker
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 1 tsk Ättikssprit (12%)
Gör så här
  • Starta ugnen på 140°
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum (så att bunken går att vända upp och ner)
  • Tillsätt sockret och vispa tills smeten blir glansig och smeten blir till toppar när du drar upp vispen
  • Tillsätt maizena och ättikssprit
  • Blanda väl
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
  • Rita en ring på papperet för att få en "gräns" att bre smeten inom (jag tog en springform och ritade en cirkel runt botten)
  • Häll ut smeten på papperet och bred ut till en ganska hög rund "kaka"
  • Bred smeten så att kanterna är något högre än mitten (för att fyllningen inte ska rinna av)
  • Ställ in i ugnen ca 75 minuter
  • Stäng av ugnen och låt marängen vara kvar i ugnen minst ett par timmar (gärna över natten)
Lägg upp marängen på ett fat
Bred ut ett lager med lemoncurd (det går åt nästan en hel sats)
Bred ut ett lager med vispad grädde ovanpå
Garnera med frukt/bär, vi använde grön kiwi, annanas och jordgubbar!
Gudomligt gott!!

Jag kan bara säga att bilden inte gör den rättvisa...
Det här är min nya paraddessert!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar