fredag 1 mars 2013

Vegetarisk svamppasta

En snabb pastasås med lite eller mycket styrka i... beroende på hur du vill ha det och en massa goda fräscha smaker med persilja och citron.
Välj vilka svampar du vill använda eller vilka du har tillgång till... för oss blev det bara champinjoner idag, men eftersom det är en av mina favoriter så blev jag helnöjd!
Kryddningen har jag inte direkt mängd på... det får man smaka sig fram till...

  • 250 g Champinjoner (eller annan svamp)
  • 2-4 Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Tryffelolja
  • 150 g Keso
  • Citronskal
  • Persilja
  • Torkad chili
  • Timjan
  • Salt och Peppar
  • Olja eller smör till stekning
Gör så här
  • Skär svampen i bitar
  • Koka upp vatten så du kan koka pastan under tiden, såsen går ganska snabbt att göra
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Fräs vitlök (pressad eller finhackad), chili och champinjoner i pannan
  • Krydda med salt, peppar och timjan
  • Innan du häller av pastavattnet, spar några deciliter som du kan använda till såsen
  • Häll på lite av pastavattnet på svampen
  • Om du vill ha en slät pastasås kan du nu mixa med stavmixer eller köra i en blender/mixer
  • Häll tillbaka såsen i pannan
  • Krydda med tryffelolja
  • Häll ev. på mer pastavatten om så önskas för konsistensens skull
  • Hacka persiljan
  • Riv det gula på citronskalet
  • Blanda ner ungefär hälften av persiljan och citronskalet
  • Tillsätt keson och rör runt
  • Häll i den nykokta pastan och vänd runt
  • Tillsätt resten av persiljan och citronskalet (om så önskas)

inte den vackraste av färger...
men grymt god och snabb!!

 
Servera omgående, gärna med färskriven parmesan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar