tisdag 17 januari 2017

Smörgåstårta



I vår familj har vi ett recept som nu har hängt med i ungefär 35 år... och det "still going strong".
 
Eftersom jag är uppväxt med detta recept så har jag dessutom blivit kräsen med alla andra smörgåstårtor man kan stöta på som inte alls smakar lika bra... eller är alldeles kladdiga av alla möjliga konstiga ingredienser...
 
Nog om det, egentligen behöver den inga mer lovord... prova och bedöm själv ;-)
 
(mängderna passar till en smörgåstårta gjord på formfranska med varje lager på 3x4)
 
* Formfranska
* Creme Fraiche
* Valfritt garnityr (tex gurka, räkor, paprika, körsbärstomater, ägg, rökt lax)
 
Fyllning 1
* 1 burk (450 g) kokt skinka
* 1½ dl majonnäs
* ev. 1 msk senap för smaksättning
 
Fyllning 2
* 1 burk tonfisk
* 2 dl vispad grädde
* ev 1-2 msk riven pepparrot för smaksättning
 
Fyllning 3
* 250 g skivbar leverpastej
* 1½ dl bostongurka
 
Gör så här:
  • Blanda de olika fyllningarna i 3 separata bunkar
  • Skär eventuellt bort kanterna från brödet
  • Lägg ut bröd på en bricka
  • Bred fyllning på första lagret
  • Upprepa med de övriga två fyllningarna
  • Avsluta med ett lager bröd
  • Bred creme fraiche över hela tårtan (hit kan förberedas dagen innan)
  • Garnera efter tycke och smak
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar