fredag 31 juli 2015

Grillrub till kött (torr kryddblandning)

Godaste rubben som vi använder när vi grillar flankstek... 
Sommaren 2015 kommer att minnas i grill-minne som sommaren vi grillade flankstek, tror att vi är uppe i 5 gånger hittills... Flankstek med rub, på samma sätt varje gång... bara för att det är så fasligt gott :-)

Går säkert att använda den här rubben till vad som helst, är lite sugen på att testa på kyckling, men det får vi se när och om det blir av :-)

(till ca 700 g kött)

  • ½ msk Svartpeppar
  • 1½ msk Rökt paprikapulver
  • 2 tsk Senapspulver
  • 1 msk Flingsalt
  • 1 tsk Råsocker eller Farinsocker
  • 1 msk hackad Persilja
  • 1 riven vitlöksklyfta

Gör så här

  • Blanda samman alla ingredienser i en skål eller mortel
  • Torka av köttbiten med papper (jag gör alltid det, oavsett om jag ska steka eller grilla, det ger en bättre yta)
  • Gnid in rubben i köttet på båda sidor
  • Grilla
Fotot är lånat från min Instagram
Följ köket på Instagram, i ditt kök...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar