fredag 9 november 2012

Tacopaj

Glömde visst bort att dela med mig av söndagsmysets tacopaj... Har några varianter att varva mellan när vi kör tacokvällar... Det här är vår paj-variant.

  • 1 sats pajdeg (tex den här eller den här)
  • 400-500 g Nötfärs
  • 2 dl Creme fraiche (paprika/chili)
  • Tacokrydda
  • Vatten
  • Salt och Peppar
  • Tomater
  • Riven ost
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Gör pajdegen
  • Tryck ut pajdegen i en ugnsfast form
  • Förgrädda pajdegen 10-12 minuter
  • Bryn köttfärsen
  • Krydda färsen med tacokrydda och ev salt och peppar
  • Tillsätt lite vatten till färsen och låt puttra några minuter
  • Fyll pajskalet med tacofärsen
  • Bred creme fraichen ovanpå färsen
  • Skiva tomaterna och fördela i ett lager
  • Strö över riven ost
  • Gratinera i ugnen 15-20 minuter eller tills pajen får färg


Servera med dina favoriter på tacobordet.
Vi brukar göra en stor sallad, guacamole, tacosås, gräddfil eller creme fraiche
och en stor skål med nachos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar