Jag tror man vinner i krämighet på att låta "såsen" stå och puttra på spisen en stund innan den hälls över kycklingen.
Blev i alla fall en hit med favoritingredienser för alla!
- 4 st Kycklingfiléer
- 10 st Champinjoner
- 1 pkt (140 g) Bacon
- 3 dl Grädde
- 2 tsk torkad Dragon
- Salt och vitpeppar
- Starta ugnen på 225°
- Skiva champinjonerna
- Klipp eller skär baconet ner i en panna
- Knaperstek bacon (utan fett i pannan)
- Lägg det stekta baconet på ett papper och låt rinna av
- Häll bort det mesta av fettet i pannan
- Lägg i champinjonerna i pannan
- Låt svampen steka tills den fått fin färg (ca 5 min)
- Tillsätt grädden och låt puttra några minuter (det är här man vinner på att låta puttra tills det blir ordentligt krämigt)
- Krydda med dragon, salt och peppar
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form
- Rör ner baconet i svampsåsen
- Häll såsen över kycklingen
- Ställ in i ugnen 20-25 minuter
Lite färg och knaprigt bacon!! Mmm!! |
Servera med ris eller pasta (eller potatis)... det är nog lika gott till vilket som...
och såklart en härlig sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar