tisdag 27 november 2012

Krämig kyckling i ugn

Lite som en carbonarakyckling! Bacon, champinjoner och grädde... på kyckling! Mums!!

Jag tror man vinner i krämighet på att låta "såsen" stå och puttra på spisen en stund innan den hälls över kycklingen.
Blev i alla fall en hit med favoritingredienser för alla!

  • 4 st Kycklingfiléer
  • 10 st Champinjoner
  • 1 pkt (140 g) Bacon
  • 3 dl Grädde
  • 2 tsk torkad Dragon
  • Salt och vitpeppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Skiva champinjonerna
  • Klipp eller skär baconet ner i en panna
  • Knaperstek bacon (utan fett i pannan)
  • Lägg det stekta baconet på ett papper och låt rinna av
  • Häll bort det mesta av fettet i pannan
  • Lägg i champinjonerna i pannan
  • Låt svampen steka tills den fått fin färg (ca 5 min)
  • Tillsätt grädden och låt puttra några minuter (det är här man vinner på att låta puttra tills det blir ordentligt krämigt)
  • Krydda med dragon, salt och peppar
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form
  • Rör ner baconet i svampsåsen
  • Häll såsen över kycklingen
  • Ställ in i ugnen 20-25 minuter

Lite färg och knaprigt bacon!!
Mmm!!


Servera med ris eller pasta (eller potatis)... det är nog lika gott till vilket som...
och såklart en härlig sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar