En väldigt trevlig maräng-historia som kanske inte blev riktigt som jag tänkt mig eller föreställt mig... men ack så god!!
Ganska enkelt också... Förbereda en del och bara vispa och klicka på innan servering!
Före gräddning |
- 2 Äggvitor
- 1½ dl Strösocker
- 1 krm Bakpulver
- ½ krm Salt
- 2 dl Vispgrädde
- 3 dl Bär (tex hallon och granatäpple)
- (bullformar i papper)
- Starta ugnen på 225°
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum
- Vispa i socker, bakpulver och salt
- Tag fram en plåt, ställ ut 9 st bullformar
- Klicka ut smeten i bullformarna
- För ut smeten mot kanterna så det blir en grop i mitten
- Ställ in marängerna i ugnen
- Stäng av ugnen!
- Låt marängerna stå i ugnen minst 4 timmar (gärna över natten) Öppna ej luckan!
- Vid servering:
- Vispa grädden
- Blanda vispade grädden och bären
- Spara några bär och granatäppelfrön till garnering!
- Klicka ut bär/grädden på marängen
- Garnera med några bär och "frön"
Marängen vispades snabbt ihop kvällen innan... Marängerna fick "gräddas" över natten.
Efter maten vispades grädden och vips så var desserten klar!!
Såklart kan den fyllas med vad som helst... Hade storslagna planer på egengjord lemoncurd... Citronerna ligger kvar på fatet och väntar så det får nog bli en lördagsdessert också ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar