Inget knåda och kladda... Bara att röra ihop och om man gör som jag (gräddar till 1 limpa istället för 4 baugetter) så blir det ännu enklare!
- 25 g (½ paket) Jäst
- 2 tsk Salt
- 1 msk Honung
- 6 dl Ljummet Vatten
- 2½ dl Havrekli eller Fiberhavregryn
- 10-10½ dl Vetemjöl
- Smula ner jästen i en bunke
- Strö över saltet
- Rör runt tills jästen löst sig
- Häll i honung och Vatten
- Rör ner havrekli/gryn och mjöl
- Arbeta samman degen med en träslev (eller liknande)
- Strö över 2 msk mjöl och lägg över en bakhanduk
- Låt degen jäsa 1-2 timmar
- Starta ugnen på 260°
- Klä en limpform med bakplåtspapper (eller lägg papper på en plåt)
- Häll ner degen i limpformen (om du ska göra baugetter på följande sätt: Häll ut degen på väl mjölat bakbord, knåda inte!! Dela degen i 4 delar, forma försiktigt till långa, smala baugetter. Lyft dem försiktigt över till plåten och vrid dem till spiraler)
- Grädda brödet på den höga värmen i 15 minuter
- Sänk värmen till 150° och grädda ytterligare 15-20 minuter (baugetter 12-15 minuter)
Nybakat bröd... Kvällste och en macka... Lyx!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar