torsdag 29 november 2012

Ugnsrostade morötter

I en av grönsakslådorna som landat hemma på trappen har jag fått så vackra morötter!!
Orange, lila och gula! En fröjd för ögat!!
Finns såklart att köpa i vanliga affärer också eller använd bara de klassiska orangea (böja ordet orange är ett mysterium...)

Men små enkla trix i vardagen kan få det enkla att se spektakulärt ut!! Olikfärgade morötter skurna på snedden istället för "raka" slantar och vips, det ser betydligt mer avancerat ut...

  • Morötter
  • Olivolja
  • ev flingsalt och färskmalen svartpeppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Skär morötterna i "sneda" slantar
  • Lägg i en ugnsfast form
  • Ringla över olja
  • Salta och peppra om du vill
  • Ställ in i ugnen 20-25 minuter, känn med potatissticka och bestäm själv hur mjuka eller hårda du vill ha dem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar