Lite svårt med mått... 1 kycklingfilé per portion, ca 1½ skiva skinka samt ett lager med riven ost (några gram)
Gör så här
- Lägg ut plastfolie (eller smörpapper) på bänken
- Lägg kycklingfilén på plasten
- Lägg ett lager plast (eller smörpapper) ovanpå kycklingen
- Banka kycklingfilén på den tjocka sidan, så filén blir jämntjock (använd en kavel, eller botten på en kastrull)
- Tag bort det övre lagret plast
- Strö timjan på kycklingen
- Lägg på ett tunt lager med riven parmesanost på varje filé
- Krydda med svartpeppar
- Lägg lufttorkad skinka så det täcker hela kycklingfilén (ungefär 1½ skiva/kyckling)
- Hetta upp olja i en stekpanna
- Börja med att steka med skinksidan nedåt ca 3 minuter
- Vänd och stek ytterligare ca 3 minuter
Skär filén på mitten så ser du lätt om den är klar |
Serverades med klyftpotatis och grönsallad...
Nästa gång kan jag gärna tänka mig en klick tzatziki eller någon annan god kall sås...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar