måndag 4 mars 2013

Kyckling á la Jamie

Såg när Jamie Oliver lagade den här kycklingfilén i ett program där man lärde matlagning vidare till sina vänner... Så nu mina vänner!! Nu vill jag lära er den här, grymt goda kycklingen!!

Lite svårt med mått... 1 kycklingfilé per portion, ca 1½ skiva skinka samt ett lager med riven ost (några gram)

  • Kycklingfilé
  • Parmesanost
  • Parmaskinka
  • Timjan
  • Svartpeppar
  • Olivolja till stekning
Gör så här
  • Lägg ut plastfolie (eller smörpapper) på bänken
  • Lägg kycklingfilén på plasten
  • Lägg ett lager plast (eller smörpapper) ovanpå kycklingen
  • Banka kycklingfilén på den tjocka sidan, så filén blir jämntjock (använd en kavel, eller botten på en kastrull)
  • Tag bort det övre lagret plast
  • Strö timjan på kycklingen
  • Lägg på ett tunt lager med riven parmesanost på varje filé
  • Krydda med svartpeppar
  • Lägg lufttorkad skinka så det täcker hela kycklingfilén (ungefär 1½ skiva/kyckling)
  • Hetta upp olja i en stekpanna
  • Börja med att steka med skinksidan nedåt ca 3 minuter
  • Vänd och stek ytterligare ca 3 minuter
Skär filén på mitten så ser du lätt om den är klar


Serverades med klyftpotatis och grönsallad...
Nästa gång kan jag gärna tänka mig en klick tzatziki eller någon annan god kall sås...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar