Gjorde pepparkaksmuffins förra året också men här kommer 2012 års version... Lite förändring i receptet...
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 1½ dl Strösocker
- 2 dl Filmjölk
- 4 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Kanel
- 1 tsk malen Ingefära
- 1 tsk malen Nejlika
- 1 tsk malen Kardemumma
- 1 nypa salt
- Starta ugnen på 200°
- Smält smöret
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke (mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kryddor och salt)
- Vispa ägg och socker poröst
- Häll filen i det smälta smöret
- Vispa ner i äggsmeten
- Tillsätt de torra ingredienserna och vispa eller rör till en slät smet
- Tag fram bakformar och ställ på en plåt (jag använde vanliga bullformar vilket gav 16 st muffins)
- Grädda i ugnen 15-20 minuter
Imorgon ska jag vispa ihop en god frosting att prova med...
har lite creme cheese i kylen att utgå från :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar