Såsen blev i alla fall grymt god och det här blir det repris på!!
Paprikafräs... |
- 4 st Kycklingfiléer
- 1 stor Röd Paprika
- 1 Gul lök
- 4 Vitlöksklyftor
- 2 dl Grädde
- 3 dl Kycklingbuljong (vatten + fond eller tärning)
- 300 g Philadelphiaost
- Salt och Vitpeppar
- 1 röd chilifrukt
- 1 tsk Sambal Oelek
- Olivolja till formen
- Smör eller olja till stekning
- ½ dl hackad Persilja
- Starta ugnen på 200°
- Skala och finhacka löken
- Skär paprikan i grova bitar
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Fräs lök och paprika
- Pressa ner vitlöken
- Tillsätt en finhackad chili
- Tag fram en ugnsfast form
- Ringla lite olivolja i botten på formen
- Lägg ner den frästa löken och paprikan i formen
- Bryn kycklingfiléerna några minuter på var sida i samma panna som du använde nyss (diska den inte)
- Salta och peppra kycklingen
- Lägg kycklingfiléerna ovanpå lök/paprikan
- Använd samma panna igen att göra såsen (diska inte nu heller, det är massor med smak att ta tillvara)
- Häll i vatten/buljong och grädde
- Låt koka upp
- Lägg i philadelphiaosten och låt smälta ner
- Smaka av med salt och peppar
- Tillsätt sambal oelek för lite mer styrka
- Strö hackad persilja över kycklingen
- Häll över såsen
- Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills kycklingen är färdiglagad
På väg in i ugnen! |
Servera med kokt ris och goda grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar