måndag 5 november 2012

Krämig grönsakspasta

Vilken toppendag!! 1-års dagen för bloggen blev helt suverän!!
Vi gjorde egentligen inget särskilt... Helt vanlig vardag med storhandling och lite städning... men med guldkant på den här måndagen så kan jag gå och sova med ett leende på läpparna!!

Middagen bestod av krämig grönsakspasta... liten caprese on the side och en härlig pavlova till efterrätt!!
Här kommer receptet på pastan...

  • 10 st Champinjoner
  • 20 st Oliver (Kalamata och Halkidiki)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 röd Paprika
  • 250 g (1 ask) Körsbärstomater
  • 1 Purjolök
  • 1 förp Mozzarella
  • ca 150 g Skärbönor (eller sockerärtor)
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1 tärning Grönsaksbuljong (eller motsvarande mängd fond)
  • Salt och Peppar
  • Chiliflakes (eller chilipulver) för lite styrka... eller färsk chili om du vill
  • Olja till stekning
Gör så här

  • Skär champinjonerna i grova skivor
  • Skiva oliverna (kärna ur dem om de är med kärnor)
  • Skär paprikan i grova strimlor
  • Halvera tomaterna
  • Skär purjolöken i strimlor
  • Skär skärbönorna i grova strimlor (eller halvera sockerärtorna)
  • Hetta upp olja i en panna
  • Lägg i champinjonerna och pressa i vitlöken
  • Krydda med chiliflakes eller chilipulver eller finstrimlad färsk chili
  • Låt steka några minuter så svampen släpper vätska
  • Tillsätt purjolök, paprika och bönor/ärtor
  • Fräs på ganska hög värme någon/några minuter
  • Häll i tomaterna
  • Tillsätt creme fraichen och låt koka upp
  • Tillsätt grönsaksbuljongen
  • Låt såsen puttra några minuter
  • Smaka av med salt och peppar
  • Skär mozzarellan i mindre bitar och rör ner i pastasåsen
  • Låt allt bli ordentligt varmt så osten smälter
 
Servera med nykokt pasta gärna toppa med lite rostade frön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar