Roar mig i regnet med att baka... och det här är ett recept jag ärvt av min mamma. De bakades nämligen hemma när jag var liten och vi barn smög i frysen och åt upp dem till min mammas förtret och vansinne när hon hittade tomma kakburkar i frysen... men de var helt enkelt oemotståndliga ;)
Förlåt mamma!! Ska baka en hel burk till dig nästa gång ;)
- 5 Ägg
- 4½ dl Strösocker
- 4½ dl Vetemjöl
- 3 tsk Bakpulver
- 3 msk Kakao
- 2 dl Vatten
- 200 g Smör
- Starta ugnen på 200°
- Smält smör och ställ åt sidan
- Vispa ägg och socker poröst
- Blanda mjöl, bakpulver och kakao
- Häll ner mjölblandningen i äggsmeten och vispa till en jämn smet
- Häll vattnet i det smälta smöret
- Häll ner smör och vatten i smeten
- Vispa hastigt ihop till en slät smet
- Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter
Glasyr
- 4 msk Smör
- 200 g Florsocker (3-4 dl)
- 2-3 msk starkt Kaffe
- 1½ msk Kakao
- 1 tsk Vaniljsocker
- (kokosflingor)
- Smält smör i en kastrull
- Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker
- Rör till en jämn smet
- Bred på glasyren medans kakan är varm
- Strö över kokosflingor
- Skär kakan i lagomt stora rutor
Passar som sagt utmärkt att frysa, tinar snabbt och enkelt att ta upp så många du vill ha och behöver
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar