I det här receptet hittade jag i alla fall den märkligaste ersättningsingrediensen jag någonsin stött på... men protein som protein...
Linser... eller keso... Same, same... ;)
Fyllning
- 2 paket färsk lasagne (eller 1 paket okokt Cannelloni)
- 2 Auberginer
- 1 Gul lök
- 2 Vitlöksklyftor
- ½ dl Balsamvinäger
- 1 burk Krossade tomater
- 1-2 dl kokta linser (kan bytas ut om 1 liten burk keso)
- 1 dl riven Parmesan
- 1 msk Oregano
- 1 msk Basilika
- 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Strösocker
- 1 dl CremeFraiche
- Salt och Peppar
- Olivolja till stekning
- 50 g Smör
- ½ dl Vetemjöl
- 4 dl Mjölk
- 1 dl Creme Fraiche
- Salt och Peppar
- ev grönsaksbuljong/fond
- 2 dl riven Parmesan
- 1 förp Mozzarella
- Starta ugnen på 200°
- Skär auberginen i tärningar
- Skala och hacka löken
- Hetta upp olivolja i en stor panna eller kastrull
- Stek aubergine och lök, pressa ner vitlöken
- Stek till auberginen blir mjuk (5-10 minuter)
- Häll på balsamvinägern och låt koka in
- Häll i de krossade tomaterna
- Tillsätt kryddorna
- Rör runt och låt koka ca 15 minuter
- Blanda i creme fraichen
- Blanda i de kokta linserna (eller keson)
- Tillsätt den rivna parmesanosten
- Smaka av med salt och peppar
- Ställ fyllningen åt sidan
- Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull
- Vispa ner mjölet
- Häll i mjölken lite i taget samtidigt som du vispar
- Vispa ordentligt till en slät sås
- Tillsätt creme fraiche och salt och peppar
- Krydda ev med grönsaksbuljong/fond (detta är en smaksak, gör som du vill)
- Tag fram en ugnsfast form
- Lägg ut de färska lasagneplattorna
- Lägg en stor klick fyllning på varje platta
- Rulla ihop och lägg i ugnsformen
- Fyll alla plattor (eller cannellonirör)
- Ev överbliven fyllning kan du breda ut över alla rullar
- Häll över bechamelsåsen
- Strö över den rivna parmesanosten
- Skiva mozzarellan och lägg överst
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter (eller tills den fått fin färg)
Servera tillsammans med en god sallad, toppa gärna salladen med fetaost och oliver!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar