torsdag 22 november 2012

Pollykakor

En riktigt smörig godiskaka!! Spröd, och fantastiskt god... Lägg på vilken godis du vill (nästan)... i alla fall vilken chokladbit som helst.
Idag blev det Polly men känner mig sugen på att prova Geisha eller Fazermint...

Åh, en polly vad gott...
  • 350 g Smör
  • 2 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 6 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • Pollykolor
Gör så här
  • Starta ugnen på 175°
  • Smält smöret i en stor kastrull
  • Rör ner socker och vaniljsocker
  • Blanda mjöl med bakpulver
  • Häll ner mjölet i smöret och rör till en jämn smet
  • Ställ ut pappersformar på en plåt (använd gärna en halvstor form större än knäck, mindre än bullar...) det blir 25-35 beroende på hur stora kakor du gör
  • Klicka ut smeten med sked i formarna
  • Tryck ner en polly i mitten av varje form
  • Grädda i ugnen ca 15 minuter, tills kakorna får lite färg

Gott som godis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar