Vitlöksfrästa champinjoner och serranoskinka som fyllning, toppat med mozzarella och annat gott!
Den här skrivs in på matlistan igen!
- 250 g Champinjoner
- 3 Tomater
- 130 g (1 burk) Paprikapesto
- 2 dl Kesella
- 125 g Mozzarella
- 100 g Serranoskinka (eller annan lufttorkad skinka)
- 300 g färska Lasagneplattor
- 2 st Vitlöksklyftor
- Olivolja
- Basilika
- Salt och peppar
- Starta ugnen på 200°
- Skala och skiva vitlöken tunt.
- Skär champinjonerna och tomaterna i tärningar
- Hetta upp olivoljan i en panna
- Fräs vitlök, tomater och champinjoner i några minuter
- Salta och peppra och krydda med basilika
- Blanda paprikapesto och kesella i en bunke
- Skiva mozzarellan
- Tag fram en ugnsfast form
- Lägg en tredjedel av kesellaröran i botten
- Lägg ut ett lager med lasagneplattor
- Bred ett lager med champinjon- och tomatfräset
- Lägg ut hälften av skinkan
- Varva ingredienserna tills de tar slut
- Avsluta med ett lager skinka och den skivade mozzarellan uppepå
- Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter
Servera tillsammans med en goda grönsaker!
Det behöver inte vara så krångligt...
Gurka, tomat, paprika, avocado, lite blomkål i småbuketter
toppa med lite smulad fetaost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar