- 1 st Fläskfilé
- 2 st Ölkorvar
- 2 Schalottenlökar
- 3 dl Grädde
- 2 dl Vatten
- 1 tsk Tomatpuré
- 1-2 tsk Whisky
- 2 tsk hela Rosépepparkorn
- Färsk timjan
- Smör till stekning
- Salt och Peppar
- (vetemjöl, maizenamjöl eller redning)
- Strimla fläskfilén
- Hetta upp smör i en gryta
- Bryn fläskfilén (i omgångar vid behov)
- Salta och peppra köttet
- Finhacka löken
- Skär korven i skivor
- Fräs löken och korven i samma gryta (som fläskfilén)
- Lägg tillbaka fläskfilé, lök och korv i samma gryta
- Krossa rosépepparen och tillsätt i grytan tillsammans med timjan
- Tillsätt grädde, vatten och tomatpuré
- Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter
- Red eventuellt av grytan med mjöl
- Smaksätt grytan med whisky, salt och peppar
Servera med ris eller pasta och goda grönsaker!!
... och ett glas rött blev det visst också ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar