Såklart kan du ta mer eller mindre curry, vitlök och cayenne om du vill höja eller sänka styrkan och smakerna.
- 1 kg oskalade Räkor
- 1 Gul lök
- 1 Vitlöksklyfta
- 2½ tsk Curry (jag blandade några olika sorter: vanlig, röd och Vindaloo... ta din favorit)
- 1 tsk Paprikapulver
- 3 dl Grädde
- 1 dl Vitt vin
- 1 dl Vatten
- 3 Paprikor gärna olika färger
- Smör
- Cayennepeppar
- Pressad citron
- Salt och Vitpeppar
- Skala räkorna (lägg åt sidan)
- Skär paprikan i stora bitar
- Finhacka lök och vitlök
- Hetta upp smör i en gryta eller wokpanna
- Fräs lök och vitlök några minuter
- Tillsätt curry och paprikapulver
- Låt kryddorna fräsa några minuter
- Tillsätt grädde, vin och vatten
- Koka upp och låt koka några minuter
- Hetta upp smör i en stekpanna bredvid
- Fräs paprikan tills den blir blank (några minuter)
- Häll över paprikan i såsen
- Smaka av grytan med salt och nymalen vitpeppar
- Tillsätt några droppar pressad citron och cayennepeppar
- Precis innan servering hettar du upp pannan (som du använde till paprikan) igen med lite smör
- Fräs räkorna hastigt
- Toppa grytan med de nyfrästa räkorna och servera genast
Serverades med Basmatiris |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar