måndag 21 januari 2013

Torsk med oliv- och pestosmul

Snabba maträtter får redan innan avsmakning en pluspoäng!! Det går alltid att laga god mat när man står och puttrar och smakar och "duttar" och håller på... Men vardagsmaten är ju vanligare än festmaten så de dagar när tiden saknas är alltid snabba recept välkomna!
Ett väldigt gott "smul" som kommer att provas på både lax och kyckling... (återkommer med det ;))

  • 600 g Torskfilé
  • 3 msk Ströbröd
  • 10 gröna Oliver (typ Halkidiki)
  • 2 tsk Pesto (+ ½ dl Pesto till såsen)
  • 1 dl Creme Fraiche
  • Salt och Peppar
  • Olja
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Grovhacka oliverna
  • Blanda oliver, ströbröd med 2 tsk Pesto
  • Smörj en ugnsfast form med olja
  • Lägg fisken i formen
  • Lägg på olivsmulet
  • Ställ in i ugnen och tillaga ca 12 minuter (när fisken är vit rakt igenom och delar sig lätt är den klar)
  • Blanda creme fraiche med ½ dl Pesto till en kall sås


Enligt receptet serverades denna fisk tillsammans med pasta, hos oss blev det nykokt mandelpotatis (hade nämligen lyckats komma över 1, 8 kilo för 12 kr)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar