Pressgurka
Blev så otroligt sugen på snabb-inlagd gurka!! Mannen gjorde köttbullar och potatismos och jag kunde inte hålla mig... Dessutom så krävdes minimal arbetsinsats... Vips så fanns det lite pressgurka i kylen att slänga fram på matbordet!
- ½-1 Slanggurka
- 1 dl Vatten
- 2 krm Salt
- 2 msk Strösocker
- 2 msk Ättikssprit (12%)
- 1 krm Vitpeppar
- 1 dl finhackad Persilja
Gör så här
- Skala gurkan
- Skiva tunt, använd osthyvel
- Lägg gurkan i en skål
- Strö över saltet
- Lägg på en tyngd (tex en mortel)
- Låt stå ca 30 minuter
- Blanda ihop vatten, socker, ättikssprit, vitpeppar och persilja till en lag
- Häll bort vattnet från gurkan
- Häll lagen över gurkan
- Låt gärna stå svalt ett tag innan servering
|
Mums mums!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar