"Nästa gång ska vi ha i champinjoner också"... löd det vid middagsbordet, vilket betydde att det var gott och att den kommer att lagas fler gånger!
Lite boeuf bourguignon-känsla men med kyckling. Det goda sidfläsket ger en härlig rökig smak och en god sälta!! Mumma för hungriga magar!
- ca 600 g Kycklingfilé
- 100 g rökt Sidfläsk
- 1 Gul lök
- 1 Vitlöksklyfta
- 2 dl Vatten
- ½ tärning hönsbuljong (eller motsvarande mängd kycklingfond)
- 1-1½ msk Balsamvinäger
- 2 msk hackad Persilja
- Salt och Peppar
- Maizena + vatten
- Smör eller olja till stekning
- Skala och strimla löken
- Skär sidfläsket i tärningar
- Skär kycklingen i bitar
- Hetta upp smör eller olja i en gryta eller stor panna
- Bryn kycklingen i pannan
- Salta och peppra
- Häll över kycklingen på ett fat och ställ åt sidan
- Fräs lök, vitlök och sidfläsk i samma panna (som kycklingen)
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan
- Häll på vatten, buljongtärning (eller fond) och balsamvinäger
- Låt grytan koka 4-5 minuter
- Rör ut maizena med vatten
- Rör ner redningen i grytan
- Krydda med persilja och ev mer salt och peppar
- Låt koka någon minut
Servera tillsammans med ris eller potatis och grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar