fredag 25 januari 2013

Kycklingsallad med fetaost och avocado

Snabb vardagsmat med några av mina favoriter: fetaost, avocado och en saftig kyckling!! Mmm...
Morotsbiffarnas kolhydratmiddag balanserades idag med en ganska kolhydratfattig middag. Lägg gärna till ett gott bröd, ett ljust surdeg eller kanske ett rostbröd... eller varför inte lite goda krutonger!

Ät med ögat...
  • 4 Kycklingfiléer
  • 1 liter blandad Sallad
  • 250 g Körsbärstomater
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning

Feta- och avocadoröra
  • 2 Avocados
  • 150 g Fetaost
  • 1 Rödlök
  • 2 msk Olivolja
  • 1 msk Vatten
  • ½-1 msk pressad Citron
  • 1 tsk torkad Oregano (eller 2 msk färsk)
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Hetta upp olja eller smör i en panna
  • Stek kyklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida
  • Salta och peppra
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form
  • Ställ in kycklingen i ugnen 10-15 minuter (beroende på hur stora de är, skär alltid i dem för att kontrollera att de är klara)
  • Skala och skiva löken
  • Skala och skär avocadon i bitar
  • Blanda lök och avocado i en skål
  • Tillsätt olja, vatten, pressad citron och oregano
  • Smula ner fetaosten och rör runt
  • Lägg upp salladen på ett stort fat
  • Dela tomaterna och strö över salladen
  • Skär kycklingen i skivor och bred ut ovanpå
  • Klicka ut avocadoröran på toppen

Mycket god och fräsch middag!!
Kommer absolut att återkomma särskilt när de varma sommardagarna kommer... och varför inte variera med en bit laxfilé??
Nya idéer är alltid välkomna!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar