måndag 14 januari 2013

Kyckling med bacon och pasta

Blev lite miss i planeringen... trodde nämligen att jag hade alla ingredienser i kylen men så var visst inte fallet...
I alla fall blev det en enkel och god kycklingrätt som kommer att göras igen, i två versioner till och med ;)
För en laktosfri och något magrar maträtt kan man nämligen anse sig som klar efter "puttrandet", du behöver inte ha i creme fraiche... det var gott redan då ;)

Knaperstekt!
  • 500 g Kycklingfilé
  • 1 Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 100 g Champinjoner (som jag visst inte hade i kylen... använde kantareller istället, gott det med :))
  • 1 pkt (140 g) Bacon
  • 1 förp (ca 400 g) Krossade tomater
  • ½ tsk torkad Oregano
  • 2 dl Creme fraiche
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja att steka i
Gör så här
  • Stek bacon i en "torr" panna (gärna med non-stick beläggning)
  • Låt baconet få lite färg och stek på båda sidor
  • Lägg åt sidan på hushållspapper så det får rinna av
  • Finhacka löken
  • Skiva svampen
  • Strimla kycklingfilén
  • Hetta upp smör eller olja i en stor panna eller gryta
  • Bryn kycklingen (i omgångar om det behövs)
  • Krydda med salt och peppar
  • Tillsätt lök, svamp och pressa i vitlök (och lägg i all kycklingen om du "delat" den)
  • Krydda med oregano
  • Häll på de krossade tomaterna
  • Låt puttra ca 10 minuter
  • (Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen)
  • Rör ner creme fraichen och låt puttra ytterligare några minuter
  • Smaka av med salt och peppar
  • Hacka baconet i stora bitar
  • Strö över bacon och servera tillsammans med den nykokta pastan

En god sallad, gärna med fetaost och avocado passade utmärkt till!!
och som sagt... låt bli creme fraichen om du vill, det var gott både med och utan!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar