fredag 4 januari 2013

Havrepannkakor

För att vara lite nyttigare när du vill äta pannkakor... eller helt enkelt för att de ska bli lite "matigare" så fick jag tipset om att byta en del av mjölet mot havregryn.
Sagt och gjort!! Nyårslunchen blev en riktig lyx...
Havrepannkakor med hallon, skivad banan och vispgrädde!!

  • 1½ dl Vetemjöl
  • 1 dl Havregryn
  • ½ tsk Salt
  • 6 dl Mjölk
  • 3 Ägg
Gör så här
  • Blanda mjöl, havre och salt
  • Vispa i mjölken lite åt gången så smeten blir slät
  • Vispa i ett ägg i taget
  • Låt stå och svälla ca 15 minuter
  • Hetta upp smör i en stekpanna eller pannkakslagg
  • Häll i ett tunt lager smet i pannan och stek på båda sidorna
  • Rör i smeten varje gång du ska ta en ny "skopa"

Strax dax för vändning...
kastar du och vänder??
Jag fegar och kör med stekspade ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar