måndag 21 maj 2012

Honungsrostad havre med kanel

En ny liten favorit som står i en glasburk i mitt kök nu och strösslas lite här och där... Blev inte mindre gott av att hela huset doftade nybakat när jag tog formen ur ugnen.
Gott till dessert, mellanmål och frukost!! Mitt nya "superströssel" :)

Tips från coachen... Kanongott på vit chokladmousse... Nästintill to-die-for...

  • 5 dl Havregryn
  • 1½ tsk Kanel
  • ½ dl Vatten
  • ½ dl Flytande honung
  • 1½ msk Rapsolja
  • 1 nypa salt
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Värm vattnet något (i kastrull eller micro)
  • Rör ut honungen så den löser upp sig i vattnet
  • Tillsätt oljan
  • Blanda de torra ingredienserna med varandra (havregryn, kanel och salt)
  • Blanda ihop de torra med de blöta ingredienserna ordentligt
  • Häll blandningen i en ugnsfast form eller långpanna
  • Rosta mitt i ugnen 15-20 minuter
  • Rör om några gånger under tiden
  • Tag ut ur ugnen och låt svalna



Såklart kan du halvera eller dubbla receptet om du vill göra mer eller mindre.
Förvara i en fin burk... eller varför inte som en liten gå-bort-present?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar