tisdag 22 januari 2013

Morotsbiffar

Veckans vegetariska! En god vegetarisk biff som fick sällskap av lite ugnsrostade rotsaker och en kall sås...
Försöker tänka näringsmässigt och "komplett" med våra måltider men här insåg jag att proteinerna helt lyste med sin frånvaro... Bakläxa!!
Nästa gång blir det lite fetaost i biffen, en sås gjord på kesella och lite grillad halloumi on-the-side...
Det är i alla fall planen ;)

  • 6 st Morötter
  • 1 Röd lök
  • 2 st Ägg
  • 3 msk Ströbröd
  • 1 msk Potatismjöl
  • ½ kruka färsk Persilja
  • Salt och Peppar
  • Olja till stekning
Gör så här
  • Blanda ägg med ströbröd och potatismjöl
  • Finhacka löken
  • Rör ner i äggröran och låt stå minst 5 minuter
  • Skala och riv morötterna fint
  • Grovhacka persiljan
  • Rör ner morötter och persilja i smeten
  • Salta och peppra (lätt att smaka av eftersom inget är "farligt" att äta rått...)
  • Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna
  • Tag en "näve" morotssmet och krama lätt för att få bort lite vätska, forma till en biff
  • Stek biffarna på medelhög värme 2-3 minuter på varje sida

 
Inte de bästa av bilder... men skriker magarna ikapp med barnen så är det bråttom till bordet ;)


1 kommentar: