Försöker tänka näringsmässigt och "komplett" med våra måltider men här insåg jag att proteinerna helt lyste med sin frånvaro... Bakläxa!!
Nästa gång blir det lite fetaost i biffen, en sås gjord på kesella och lite grillad halloumi on-the-side...
Det är i alla fall planen ;)
- 6 st Morötter
- 1 Röd lök
- 2 st Ägg
- 3 msk Ströbröd
- 1 msk Potatismjöl
- ½ kruka färsk Persilja
- Salt och Peppar
- Olja till stekning
- Blanda ägg med ströbröd och potatismjöl
- Finhacka löken
- Rör ner i äggröran och låt stå minst 5 minuter
- Skala och riv morötterna fint
- Grovhacka persiljan
- Rör ner morötter och persilja i smeten
- Salta och peppra (lätt att smaka av eftersom inget är "farligt" att äta rått...)
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna
- Tag en "näve" morotssmet och krama lätt för att få bort lite vätska, forma till en biff
- Stek biffarna på medelhög värme 2-3 minuter på varje sida
Inte de bästa av bilder... men skriker magarna ikapp med barnen så är det bråttom till bordet ;)
Fast det är ju protein i äggen? =)
SvaraRadera