Nya stekpannan fungerade finfint!! |
- 300 g Pasta (skruvar, fjärilar eller vad du har)
- 2 pkt (á 140 g) Bacon
- 1 Gul lök
- 2 Morötter
- 2 Vitlöksklyftor
- 3 dl Grädde
- 1 dl Creme Fraiche
- 1 tärning Grönsaksbuljong (eller motsvarande mängd fond)
- Salt och Peppar
- Riven Ost
- Koka pastan (något kortare tid än anvisningen på förpackningen)
- Starta ugnen på 225°
- Skär baconet i bitar
- Hetta upp en panna och stek baconet (börja på låg värme så behövs inget matfett)
- Skala och finhacka löken
- Skala och grovriv morötterna
- Pressa i vitlöken i baconpannan
- Tillsätt lök och morötter
- Rör ner grädde och creme fraiche
- Koka upp
- Smaksätt med buljong/fond, salt och peppar (krydda ordentligt då pastan drar åt sig en del smak i ugnen)
- Häll upp pastan och såsen i en ugnsfast form
- Blanda runt
- Strö över riven ost
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills osten fått lite färg
Tillsammans med en stor skål grönsallad var middagen serverad på ett litet kick ;)
Det är ju det riktiga kruxet... att få alla att äta samma sak.
SvaraRaderaKRAM Cecilia
Ja verkligen... det är en utmaning, men den här gången lyckades det!! Det receptet är en "keeper" :)
RaderaKram tillbaka