Är det kanske fler än jag som köpt apelsiner men inte ätit upp dem innan skalet börjar bli lite mjukt och de börjar kännas lite "tråkiga"??
Lätt att de hamnar i komposten och slöseriet är ett faktum...
Nu har jag i alla fall ett klockrent tips för vad man gör med apelsinerna när de börjar bli lite "trötta" och ledsna och man inser att man inte kommer hinna äta upp dem.
- Apelsiner eller annan citrus
- Skala apelsinerna (förslagsvis med kniv)
- Lägg i en burk (hela frukterna)
- Ställ in i frysen
- Låt stå några timmar tills de blir hårda
- Tag fram den frysta frukten
- Riv på grövsta delen på rivjärnet (riv alla sidorna så mitten med det vita och kärnorna blir kvar)
- Servera med en klick grädde, lite kanel och hackad mörk choklad
- eller servera med kesellamousse...
- en klick yoghurt...
- ... eller egentligen vad som helst...
I och med att frukterna inte innehåller något fett så borde de hålla sig i frysen ganska länge...
Nu har tidsrekordet här inte blivit så länge...
Men nu ligger det några rackare där som säkert kommer att rädda något fredags- eller lördagsmys framöver när en snabbdessert ska fixas ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar