torsdag 3 januari 2013

Kumminbakad lax

Lax på höjden, bredden och längden... Härhemma är det ett säkert kort för både stora och små, dessutom är det nyttigt och väldigt gott! Så lax it is... flera gånger om ;)

Kryddningen var mild och god trots de ganska kryddstarka fröna men själva tillagningstiden och sättet gjorde fisken väldigt saftig och helt perfekt!

  • 600-700 g Lax (skinn- och benfri)
  • ½ tsk Strösocker
  • ½ tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • ½ msk hel Kummin
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Blanda samman socker, salt, peppar och kummin
  • Skär laxen i portionsbitar
  • Lägg fisken i en ugnsfast form
  • Strö kryddblandningen över laxen
  • Låt stå 10 minuter
  • Ställ in i ugnen 10-12 minuter
  • Tag ut fisken och låt vila några minuter


 
Servera med potatis och en kall sås (förslagsvis sommarsåsen)
en god sallad eller lite varma grönsaker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar