Nu hade han fått ett nytt "recept" att prova. Toppbetyg!!
- 600 g Nötfärs
- 4 msk Ströbröd
- 1 msk Potatismjöl
- 2 tsk Dijonsenap
- 1½ msk Tomatpuré
- 1 dl Grädde
- 1 tsk Salt
- ½ finhackad Gul lök
- 2 st Ägg
- Svartpeppar
- Smör till stekning
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke
- Forma färsen till köttbullar i valfri storlek eller biffar
- Hetta upp smör en en panna (gärna gjutjärn)
- Stek köttbullarna på medelhög värme några åt gången tills de får fin färg
- Lägg över de stekta köttbullarna i en ugnsfast form
- Ställ i ugnen för varmhållning (100-125°, inte så noga... bara de håller sig varma)
Köttbullar, potatismos och pressgurka!!
Otroligt gott :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar