torsdag 10 januari 2013

Kycklinggratäng med ris

En bra vardagsmiddag! Allt i en form, moment som kan förberedas och skjuts in i ugnen så är middagen serverad.
Lite sötsura smaker av mangochutney'n och lite styrka från curryn!!

Sås och kyckling
förbereddes efter lunch
redan...
  • 1 Grillad kyckling
  • 2 dl okokt Ris
  • 1 Röd paprika
  • 2 dl Riven Ost
Sås
  • 1 dl Mango chutney
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1½ tsk Paprikapulver
  • 1½ tsk Curry
  • 2 msk Chilisås
Gör så här
på med såsen...
in i ugnen...
  • Starta ugnen på 225°
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen
  • Rensa kycklingen och skär allt kött i mindre bitar
  • Hacka paprikan
  • Blanda det kokta riset med paprikan
  • Bred ut riset i botten på en ugnsfast form
  • Lägg ut kycklingköttet ovanpå riset
  • Blanda samman alla ingredienser till såsen
  • Häll såsen över kycklingen
  • Strö den rivna osten över
  • Gratinera i ugnen ca 15 minuter, tills osten får lite färg


Servera tillsammans med en sallad
 
 
Koka riset och blanda med paprikan, göra såsen,
riva osten och rensa kycklingen går bra att göra i förväg.
När allt är förberett tar det bara några minuter att lägga samman allt i en form

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar