Lite tag-vad-jag-haver-bröd... Gott blev det!!
- 4½ dl Vetemjöl
- 2 dl Grovt Rågmjöl
- 1 dl Havregryn
- ½ dl Linfrön
- ½ dl Pumpakärnor
- ½ dl Solrosfrön
- 1 tsk Salt
- 1 msk Bikarbonat
- ½ dl Brödsirap (eller vanlig sirap)
- 1 dl Russin
- 5 dl Fil
- Starta ugnen på 180°
- Rör samman de torra ingredienserna
- Tillsätt russin, sirap och fil
- Rör samman ordentligt till en smet
- Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform (jag använde en 2-liters limpform)
- Grädda i ugnen 50-60 minuter
- Tag ut ur ugnen och tag bort form och papper
- Låt limpan svalna på ett galler
de gröna prickarna syns bättre "IRL" |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar