måndag 18 februari 2013

Kycklingfilé med rosépepparsås

Åh, en ny favorit har gjort entré!! Såå himla gott... och såsen... den var en sån där som man tar en extra potatisbit för att kunna fånga upp de sista dropparna för!!
Nästa bjudrätt klockrent!! Nu måste jag bara komma på vem jag ska bjuda ;)
  • 600 g (ca) Kycklingfilé
  • 1½-2 dl Vitt vin (torrt vin)
  • ½-1 msk Dijonsenap
  • 1 buljongtärning (hönsbuljong) eller motsvarande mängd fond
  • 2-2½ dl Grädde
  • 1½ msk Rosépeppar
  • Vetemjöl
  • Smör
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 150° (för att kunna hålla kycklingen varm)
  • Dela varje kycklingfilé på längden
  • Häll ut vetemjöl i en djup vid tallrik
  • Hetta upp smör i en panna
  • Rulla varje kycklingbit i mjölet
  • Bryn kycklingfiléerna på alla sidor
  • Salta och peppra
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form
  • Ställ in kycklingen i ugnen för att hålla den varm medans du gör såsen
  • Häll vinet i den varma stekpannan du nyss stekte kycklingen i
  • Tillsätt buljong/fond
  • Vispa försiktigt och låt koka några minuter
  • Tillsätt senap och grädde
  • Stöt rosépepparn i en mortel (om du inte har någon kan du lägga dem i en ren handduk och banka med tex en kastrull eller en kavel)
  • Smaka av såsen med salt, peppar och rosépeppar
  • Red eventuellt av såsen med att pudra lite vetemjöl försiktigt i pannan och vispa runt
  • Låt sedan koka några minuter
  • Tag ut kycklingen ur ugnen och lägg ner dem i såsen



Servera med ris eller tex klyftpotatis och en god sallad

2 kommentarer: