Nästa bjudrätt klockrent!! Nu måste jag bara komma på vem jag ska bjuda ;)
- 600 g (ca) Kycklingfilé
- 1½-2 dl Vitt vin (torrt vin)
- ½-1 msk Dijonsenap
- 1 buljongtärning (hönsbuljong) eller motsvarande mängd fond
- 2-2½ dl Grädde
- 1½ msk Rosépeppar
- Vetemjöl
- Smör
- Salt och Peppar
- Starta ugnen på 150° (för att kunna hålla kycklingen varm)
- Dela varje kycklingfilé på längden
- Häll ut vetemjöl i en djup vid tallrik
- Hetta upp smör i en panna
- Rulla varje kycklingbit i mjölet
- Bryn kycklingfiléerna på alla sidor
- Salta och peppra
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form
- Ställ in kycklingen i ugnen för att hålla den varm medans du gör såsen
- Häll vinet i den varma stekpannan du nyss stekte kycklingen i
- Tillsätt buljong/fond
- Vispa försiktigt och låt koka några minuter
- Tillsätt senap och grädde
- Stöt rosépepparn i en mortel (om du inte har någon kan du lägga dem i en ren handduk och banka med tex en kastrull eller en kavel)
- Smaka av såsen med salt, peppar och rosépeppar
- Red eventuellt av såsen med att pudra lite vetemjöl försiktigt i pannan och vispa runt
- Låt sedan koka några minuter
- Tag ut kycklingen ur ugnen och lägg ner dem i såsen
Servera med ris eller tex klyftpotatis och en god sallad
Jag är frivillig middagsgäst!!!
SvaraRaderaEn dejt it is <3
Radera