Räkor, pepparrot, dill och några droppar citron... det riktigt doftar midsommar!!
Lite framförhållning behövs då den ska kylas i minst 5 timmar (i två omgångar) men det är det värt :)
- 75 g Smör
- 200 g Kavring
- 500 g Räkor med skal
- 1 burk Kräftstjärtar (ca 100 g avrunnen vikt)
- 1 liten Rödlök
- 400 g Philadelphiaost
- 2 dl Creme Fraiche
- 2 msk riven Pepparrot
- ½ dl hackad Dill
- Salt och Peppar
- Pressad Citron
- Smält smöret
- Hacka brödet
- Blanda ihop till en "deg"
- Tryck ut i en form med löstagbara kanter (jag klädde botten med bakplåtspapper)
- Ställ i i kylen minst 1 timme
- Tag fram philadelphiaosten ur kylen så den blir rumstempererad
- Skala räkorna
- Hacka räkor och kräftsjärtar grovt
- Finhacka löken
- Riv pepparroten
- Blanda creme fraiche och philadelphiaost
- Rör ner skaldjuren och löken
- Blanda ner lök och pepparrot
- Smaksätt med pressad citron, salt, peppar och den hackade dillen
- Rör ihop allt till en jämn röra
- Klicka ut röran över "brödbotten"
- Bred till ett jämnt lager
- Ställ i kylen minst 4 timmar
Lite garnering så är det klart för picknick!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar