fredag 22 juni 2012

Skaldjurstårta

Midsommarpicknicken kommer att bestå av en härlig kall skaldjurstårta!!
Räkor, pepparrot, dill och några droppar citron... det riktigt doftar midsommar!!

Lite framförhållning behövs då den ska kylas i minst 5 timmar (i två omgångar) men det är det värt :)



  • 75 g Smör
  • 200 g Kavring
  • 500 g Räkor med skal
  • 1 burk Kräftstjärtar (ca 100 g avrunnen vikt)
  • 1 liten Rödlök
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 msk riven Pepparrot
  • ½ dl hackad Dill
  • Salt och Peppar
  • Pressad Citron
Gör så här
  • Smält smöret
  • Hacka brödet
  • Blanda ihop till en "deg"
  • Tryck ut i en form med löstagbara kanter (jag klädde botten med bakplåtspapper)
  • Ställ i i kylen minst 1 timme
  • Tag fram philadelphiaosten ur kylen så den blir rumstempererad
  • Skala räkorna
  • Hacka räkor och kräftsjärtar grovt
  • Finhacka löken
  • Riv pepparroten
  • Blanda creme fraiche och philadelphiaost
  • Rör ner skaldjuren och löken
  • Blanda ner lök och pepparrot
  • Smaksätt med pressad citron, salt, peppar och den hackade dillen
  • Rör ihop allt till en jämn röra
  • Klicka ut röran över "brödbotten"
  • Bred till ett jämnt lager
  • Ställ i kylen minst 4 timmar


Lite garnering så är det klart för picknick!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar