Att ångkoka grönsaker ska tydligen vara det bästa sättet att bevara grönsakernas "nyttigheter" men steget att köpa en ångkokare har (till och med för en matnörd som jag) varit för stort.
Häromdagen serverades dock ångkokade morötter och broccoli till middag!!
Hur då??
Jo... ett durkslag i metall...
- Lite vatten i en lagomt stor kastrull (mät vilken durkslaget passar bäst över)
- Koka upp och låt sjuda
- Lägg valfria grönsaker i durkslaget
- På med locket
- Ångkokas tills de känns lagomt mjuka
- Har du olika grönsaker med olika tillagningstid kan du lägga i de som tar längst tid först och sen fylla på allt eftersom med de andra
Jag "slantade morötter och skar broccoli i "buketter".
Morötterna behövde ca 20 minuter och broccolin ca 15 minuter.
Bilduppladdningen krånglar... ni får se bilder imorgon förhoppningsvis...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar