Gör en halvvariant nu... Sitter bredvid ett öppet fönster och lyssnar på fåglarna som är alldeles galna i det vackra vädret. Tittar på vårat äppelträd där hopp om liv nu på riktigt börjar synas, de små knopparna går nu inte att ta miste på! Underbart!!
Lite recept på vansinnigt goda rullader kommer här... Jag gjorde dessutom extra mycket sås, för det finns få saker som är så goda som att få mosa den sista potatisbiten i såsen för att få med allt från tallriken ;)
- 600 g (8 skivor) Lövbiff
- 1 Morot
- 1 Gul lök
- 2 msk Dijonsenap
- 1 pkt Bacon (ca 140 g)
- 1 l Oxbuljong (vatten + fond/tärning)
- 2 msk Tomatpuré
- Salt och peppar
- 3 dl Vispgrädde
- 1 msk Messmör (eller gelé)
- Smör eller Olja till stekning
- Skala moroten och löken
- Skär moroten i stavar och löken i skivor
- Lägg köttskivorna på bänken
- Bred på senap
- Lägg en skiva bacon på varje köttbit
- Lägg lök och morotsstavar längst ner på köttskivan
- Salta och peppra
- Rulla ihop
- Fäst med tandpetare eller grillspett (använder man grillspett kan man bryta av "överflödet" så de blir lagomt korta)
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Bryn rulladerna i pannan
- Lägg rulladerna i en stor kastrull
- Häll på buljongen
- Tillsätt tomatpurén
- Låt köttet koka i ca 45 minuter eller tills de släpper från spetten
- Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan
- Koka ner buljongen tills ungefär en tredjedel återstår
- Tillsätt grädden
- Låt koka upp
- Smaka av såsen
- Tillsätt messmör eller gelé
- Salta och peppra om det behövs
- (Vill du ha en tjockare sås kan du reda av den med maizena utvispat i vatten)
- Lägg tillbaka rulladerna i såsen så de hålls varma
Servera med kokt potatis och någon god grönsak!
Smaklig måltid!!
Sås och potatis är en riktigt favorit i barnamunnar härhemma... kameran fick stanna i lådan när vi åt och njöt... och vips så var maten slut! Såg gott det var ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar