Ett extra plus var att det gick att spara ett hörn även här utan sås... Alla tips för att göra samma rätt lite mer "barnvänlig" eller i alla fall anpassningsbar för familjens alla smaker är välkomna!! Att laga fler rätter till samma måltid är (än så länge) inte vår melodi...
- 4 Kycklingfiléer
- 150 g Fetaost
- 3 dl Creme fraiche
- 8-10 Potatisar
- 1 Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- ½ kruka färsk Persilja eller Basilika
- 2 dl Oliver (Kalamata eller Halkidiki)
- ½ Citron
- Salt och Peppar
- Smör eller Olja till stekning
- Starta ugnen på 200°
- Skala och skär potatisen i tärningar ca 1x1 cm
- Skala och finhacka löken
- Hacka persiljan/basilikan
- Hetta upp smör eller olja i en stekpanna
- Stek potatisen gyllenbrun
- Lägg i löken och låt fräsa några minuter
- Grovhacka oliverna
- Krydda med salt, peppar och de färska örterna
- Vänd ner oliverna
- Lägg potatisblandningen i botten på en ugnsfast form
- Skär kycklingen i mindre bitar
- Hetta upp smör eller olja i pannan igen
- Bryn kycklingen (i omgångar om det behövs)
- Salta och peppra
- Mosa fetaosten och blanda med creme fraichen
- Smaksätt med citronsaft från ½ citron, salt och peppar
- Lägg den brynta kycklingen ovanpå potatisen
- Bred creme fraicheröran ovanpå
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter
Allt-i-en-form-mat är toppen tycker jag!
Ställ fram hela formen på bordet och servera med en god sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar