Tillbehör till lunchen eller en lyx-frukost/brunch... Äggröra är väldigt gott!!
Börja med ganska låg temperatur på plattan, höj värmen om det behövs... Äggen ska stelna till en fluffig röra... inte stekas som en omelett...
2 port
- 4 Ägg
- 4 msk Grädde (eller mjölk)
- 50 g Fetaost
- Salt och peppar
- Smör eller olja till stekning
- Knäck äggen i skål
- Tillsätt grädden och vispa försiktigt
- Krydda med salt och peppar
- Ställ en stekpanna på en medelvarm platta
- Häll i smör eller olja i pannan
- Häll i äggsmeten
- Rör hela tiden i pannan
- Smula ner osten när äggen börjar stelna
- Rör runt och "stek" äggröran tills den är lagomt fluffig
- Servera omgående
Lyxig men enkel lunch...
lite lufttorkad skinka och lättkokad sparris...
ringla över olivolja...
NJUT!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar