Resultatet blev grymt gott!! Krämig och lasagnen klar på 30 minuter... Slå det om ni kan med en traditionell ;)
Köttfärsröran, allt i en panna |
- 1 Gul Lök
- 400 g Nötfärs
- 1½ msk Vetemjöl
- 1 burk Krossade Tomater
- 1 tärning Köttbuljong eller motsvarande mängd fond
- 2 dl Vatten
- 2 dl smaksatt Creme fraiche (tex Paprika/chili)
- 2 dl Keso
- 100 g riven Ost
- ca 12 st Lasagneplattor
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
- Starta ugnen på 200°
- Skala och finhacka löken
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Fräs löken så den blir blank och mjuk
- Tillsätt nötfärsen och låt bryna i pannan
- Salta och peppra (ganska rejält med salt)
- Pudra över vetemjölet och rör runt
- Tillsätt vatten och krossade tomater
- Låt koka någon minut
- Tillsätt creme fraichen och koka upp
- Smaka av med ev mer salt och peppar
- Tag pannan från värmen
- Rör ner keson
- Tag fram en ugnsfast form och lägg ihop köttfärssås och lasagneplattor (börja med sås och avsluta med sås)
- Strö över riven ost
- Gratinera i ugnen ca 20 minuter
Fotografen hade inte sin bästa dag... men ni får ett litet hum om hur det ser ut i alla fall ;) |
Servera med goda grönsaker!!
Dessutom är lasagne perfekt matlåde-mat så passa på och gör extra mycket ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar