onsdag 20 februari 2013

Kesolasagne

Det är inte en vegetarisk lasagne som jag först tänkte när jag läste veckans planering, utan en sorts snabblasagne för att slippa göra en köttfärssås och en ostsås...
Resultatet blev grymt gott!! Krämig och lasagnen klar på 30 minuter... Slå det om ni kan med en traditionell ;)

Köttfärsröran,
allt i en panna
  • 1 Gul Lök
  • 400 g Nötfärs
  • 1½ msk Vetemjöl
  • 1 burk Krossade Tomater
  • 1 tärning Köttbuljong eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl Vatten
  • 2 dl smaksatt Creme fraiche (tex Paprika/chili)
  • 2 dl Keso
  • 100 g riven Ost
  • ca 12 st Lasagneplattor
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Skala och finhacka löken
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Fräs löken så den blir blank och mjuk
  • Tillsätt nötfärsen och låt bryna i pannan
  • Salta och peppra (ganska rejält med salt)
  • Pudra över vetemjölet och rör runt
  • Tillsätt vatten och krossade tomater
  • Låt koka någon minut
  • Tillsätt creme fraichen och koka upp
  • Smaka av med ev mer salt och peppar
  • Tag pannan från värmen
  • Rör ner keson
  • Tag fram en ugnsfast form och lägg ihop köttfärssås och lasagneplattor (börja med sås och avsluta med sås)
  • Strö över riven ost
  • Gratinera i ugnen ca 20 minuter
Fotografen hade inte sin bästa dag...
men ni får ett litet hum om hur det ser ut i alla fall ;)


Servera med goda grönsaker!!
Dessutom är lasagne perfekt matlåde-mat så passa på och gör extra mycket ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar