onsdag 13 februari 2013

Kycklingbiffar

Tanken var kycklingbullar... men det blev biffar... blir lätt så när tiden är knapp... Det går snabbare att platta 10 biffar än att rulla 30 bullar...
Idag var dock problemet konsistensen... Hur den lösa smeten skulle rullas till bullar var mig för mig en gåta... Får experimentera med mängderna nästa gång...
Smaken var i alla fall helt perfekt och toppad med tzatziki kom en längtan till sommaren och grillkvällar!!

En ganska lös färs...
  • 700 g Kycklingfärs (jag använde filéer som jag finhackade)
  • 1 dl Mjölk
  • 1 dl Grädde (eller använd mjölk för en magrare rätt)
  • 1 dl Ströbröd
  • 1 Ägg
  • 1 tsk Timjan
  • 3 msk hackad Gräslök
  • 1½ tsk Salt
  • Nymald Svartpeppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Blanda mjölk/grädde med ströbröd
  • Låt stå och svälla minst 10 minuter
  • Rör ner ägg, timjan, gräslök, salt och peppar
  • Blanda ner färsen
  • Rör runt tills allt är blandat
  • Hetta upp smör eller olja i en stekpanna
  • Forma smeten till bullar/biffar
  • Stek bullarna/biffarna i pannan på medelvärme så de får en fin stekyta (ytan brändes lätt)
  • Låt eftersteka i pannan på låg värme (skär i dem för att se så de är genomstekta)



Serverades med klyftpotatis och tzatziki

P.S. Du vet väl att köket finns på facebook... D.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar