Idag var dock problemet konsistensen... Hur den lösa smeten skulle rullas till bullar var mig för mig en gåta... Får experimentera med mängderna nästa gång...
Smaken var i alla fall helt perfekt och toppad med tzatziki kom en längtan till sommaren och grillkvällar!!
En ganska lös färs... |
- 700 g Kycklingfärs (jag använde filéer som jag finhackade)
- 1 dl Mjölk
- 1 dl Grädde (eller använd mjölk för en magrare rätt)
- 1 dl Ströbröd
- 1 Ägg
- 1 tsk Timjan
- 3 msk hackad Gräslök
- 1½ tsk Salt
- Nymald Svartpeppar
- Smör eller olja till stekning
- Blanda mjölk/grädde med ströbröd
- Låt stå och svälla minst 10 minuter
- Rör ner ägg, timjan, gräslök, salt och peppar
- Blanda ner färsen
- Rör runt tills allt är blandat
- Hetta upp smör eller olja i en stekpanna
- Forma smeten till bullar/biffar
- Stek bullarna/biffarna i pannan på medelvärme så de får en fin stekyta (ytan brändes lätt)
- Låt eftersteka i pannan på låg värme (skär i dem för att se så de är genomstekta)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar