måndag 11 februari 2013

Aioli -isch

Hittade en både snabb och smal variant på aioli som är väldigt god tillsammans med fisk.
Lite think-outside-the-box servering med att ställa fram morteln... men å andra sidan så är den faktiskt ganska snygg ;)

  • 1 Vitlöksklyfta
  • ½ g (1 påse) Saffran
  • Flingsalt
  • 4 dl Matyoghurt (typ turkisk eller grekisk)
  • Färskpressad citron
Gör så här
  • Lägg en hel skalad vitlöksklyfta i en mortel
  • Strö på lite flingsalt
  • Krossa vitlöken
  • Tillsätt saffran och rör runt
  • Rör försiktigt ner yoghurten
  • Smaksätt med färskpressad citron och ev mer salt


 
Servera till exempel till den franska fisksoppan...
 tillsammans med ett gott bröd att doppa i...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar