Nu är balansen något återställd och jag tänkte bjuda er på min "glass" som jag i ett sötsug vispade ihop i helgen.
En liten fuskvariant på glass som jag provat nu både med och utan glassmaskin.
Fördelen med maskin är att det går snabbare och glassen blir mer "fluffig" och den luft man vispat in i grädden behålls på ett annat sätt... Oavsett så var den i alla fall lika god hur man än gjorde den men lite mer framförhållning krävs om man ska frysa den.
En hjälp för att få glass snabbt... |
- 1½ dl Vaniljsås
- 1½ dl Grädde
- Vispa grädde ganska hårt
- Häll ner vaniljsåsen och vänd runt försiktigt så allt blandas
- Häll i en burk (gärna en låg med stor botten, det fryser snabbar då)
- Ställ in i frysen
- Alternativt häll ner i glassmaskin och starta
Eftersom proportionerna är lika delar grädde som vaniljsås så är det bara att själv känna efter hur mycket eller lite glass du vill ha och dubbla eller halvera som du vill
Friskvård i ett glas... Att unna sig och faktiskt få njuta är friskvård! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar