tisdag 5 februari 2013

Morotspaj

En ganska snabblagad paj som kan förberedas ytterligare för en supersnabb middag/lunch.
Söta goda morötter och en krämig smakrik ost!! Kan knappt vänta tills det är dags för kräftskivor... för då tror jag att den här kan vara perfekt!!

Fyllning
  • 350 g Morötter
  • 2 msk Olja
  • 1 tsk Oregano
  • Salt och Peppar
Äggstanning
  • 3 st Ägg
  • 1½ dl Grädde
  • 1½ dl Mjölk (för en magrare variant använd bara mjölk, totalt 3 dl)
  • 2 dl riven Ost
  • ca 50 g Philadelphiaost (kan uteslutas)
Gör så här
  • Blanda samman pajdegen
  • Ställ in i kylen (gärna 1 timme)
  • Starta ugnen på 225°
  • Skala och grovriv morötterna
  • Tryck ut pajdegen i en form
  • Förgrädda pajskalet 5 minuter
  • Hetta upp olja i en panna
  • Fräs morötterna under några minuter så de blir lite mjuka
  • Krydda med oregano, salt och peppar
  • Bred ut morötterna i botten på pajskalet
  • Blanda samman ägg med grädde/mjölk
  • Riv osten och vänd ner i äggstanningen
  • Rör ner ev philadelphiaost
  • Salta och peppra
  • Häll äggstanningen över morötterna
  • Grädda pajen i ugnen 20-25 minuter


Servera tillsammans med en sallad, ett gott bröd och lite färskost
eller varför inte till kräftorna eller på buffébordet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar