För några veckor sedan serverades kanongoda biffar!! (hade förmånen att få smaka på inskolningen...) Så... idag blev det dagisbiffar!!! ...och ja, de funkade hemma också!!
- 1 dl Mjölk (eller grädde)
- 1 dl Havregryn
- 400 g Nötfärs
- 1-1½ msk kantarellfond (eller kalvfond)
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
- Blanda mjölk (grädde) med havregryn
- Låt stå och svälla ca 10 minuter
- Blanda ner nötfärs, fond och salt och peppar
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Forma smeten till biffar i lagom storlek
- Stek biffarna på båda sidor så de får bra stekyta
Jag brukar starta ugnen på 100°-150° och lägga biffarna i en ugnsfast form så de håller värmen medans jag steker vidare...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar