Det här var förrätten på en två-rätters som lagades härom helgen. Mycket gott!!! Absolut göra igen och väldigt enkelt!!
Enligt receptet skall det vara 24 st (av vilken sort man nu väljer) till 4 port... Jag gjorde 4 stora champinjoner till 2 port... det gick också bra ;)
2 port
- 12 (eller 4...) kokta sniglar, musslor, räkor eller champinjoner
- 1 Vitlöksklyfta
- 30 g Smör
- 1 msk hackad Persilja
- 1 msk Ströbröd
- Smör eller olja att steka i
- Salt och Vitpeppar
- Tag fram smöret och låt det bli rumsvarmt
- Starta ugnen på 250°
- Rör samman det rumsvarma smöret med pressad vitlök och hackad persilja
- Bryt loss foten från svampen så du har en "tom hatt" att fylla
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Stek champinjonerna på ganska hög värme så de får lite fin färg
- Tag fram en liten ugnsfast form
- Lägg champinjonerna med "hålrummet" uppåt
- Klicka i/på vitlökssmöret
- Strö över ströbrödet
- Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter
Servera gärna med ett mjukt bröd som du kan doppa i det smälta smöret
Ät och njut ;)!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar